ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Deputații dezbat astăzi proiectul de dezmembrarea Autorității Naționale pentru Turism

Postat la: 01.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatii Comisiei pentru industrii si servicii avandu-l ca presedinte pe pesedistul Iulian Iancu dezbat astazi controversatul proiect de lege a turismului initiat de 19 parlamentari liberali, in frunte cu Doina Tudor, Puiu Hasotti si Tudor Barbu.

Insa, acest proiect, care deja a trecut de Senat, este considerat de catre specialistii din domeniu o batjocura la adresa turismului romanesc si care urmareste doar satisfacerea intereselor unor asa zisi baieti destepti care vor sifoneze banii publici in interes personal. Practic, prin acest proiect se doreste dezmembrararea Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) prin preluarea activitatii de promovare turistica interna si internationala a Romaniei de catre o noua structura denumita pompos Oraganizatia Romana de Turism (ORT). Aceasta entitate se doreste a fi fara scop patrimonial, cu caracter public-privat, in subordinea autoritatii administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului, si are ca scop "gestionarea fondurilor allocate de autoritatea administratiei publice central responsabila in domeniul turismului pentru promovarea Romaniei".

ORT va avaea ca obiect principal de activitate "promovarea turistica a Romaniei, prin implementarea politicilor, strategiilor de marketing, planurilor si actiunilor pe termen mediu si lung pentru promovarea turismului". Astfel, prin infiintarea acestei entitati, autoritatea administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului, adica ANT, ramane fara obiectul muncii pentru ca ORT va prelua cele mai importante activitatii: promovarea serviciilor din turism, coordonarea activitatilor de marketing, promovarea investitiilor si asigurarea de consultanta in turism. In plus, finantarea ORT se va asigura din „alocatii de la bugetul de stat si venituri proprii".

Practic, proiectul de lege a turismului initiat de cei 19 parlamentari liberali, vizeaza doar infiintarea ORT, care astfel devine stat in stat, iar ANT ramane ca o anexa a ORT. Cei mai inforcati sustinatori ai dezmembrarii ANT prin infiintarea ORT sunt cei doi vicepresedinti ai Asocietiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) care se viseaza vatafii turismului romanesc- Alin Burcea si Dragos Anastasiu. Cei doi sunt disperati dupa imagine si doresc cu orice pret sa iasa in fata, fapt pentru care au gandit si infiintarea ORT doar ca ei sa poata dirija banii de promovare turistica a Romaniei. Ramane de vazut daca deputatii Comisiei pentru industrie si servicii vor aviza pozitiv acest controversat proiect de lege a turismului initiat de 19 parlamentari liberali care este o aberatie legislativa si nu are nicio legatura cu turismul romanesc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE