ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Delegatia FMI prezinta astazi concluziile vizitei efectuate in Romania

Postat la: 14.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Reza Baqir, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania, va face publice astazi concluziile discutiilor avute cu autoritatilor de la Bucuresti in ultimele zile, legate de evaluarea anuala a economiei romanesti.

Reza Baqir, nou sef al FMI pentru Romania, a condus o misiune a Fondului Monetar International care a ajuns la noi in tara pe 2 martie. Membrii FMI s-au intalnit cu reprezentanti ai partidelor politice, cu sindicate, asociatii de business, cureprezentanti ai mediului academic si ai sistemului bancar. Scopul consultarilor a fost examinarea situatiei economice la nivel national si formularea unor recomandari generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare si economice de urmat.

Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei Prim-ministrului, a declarat la inceputul lunii februarie, intr-un interviu pentru profit.ro, că România nu va negocia un nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), păstrând însă o relație instituțională. Premierul Ciolos a declarat de asemenea recent ca Romania nu va semna un nou acord cu FMI.

Tudorache a spus in interviul citat ca Guvernul Dacian Cioloş nu intenţionează să negocieze un nou acord cu FMI, nici măcar sub forma unui acord preventiv: "Poziția noastră a fost foarte clară în ceea ce privește relația cu FMI. Ne-am exprimat foarte limpede că nu intenționăm să mai negociem un nou acord. Asta nu înseamnă că nu continuăm să avem relații cu FMI, ca orice alt stat care participă în cadrul instituțional al FMI. Este o relație, pur și simplu, de la partener la partener, nu este o vizită în care să începem o negociere", a explicat șeful Cancelariei.

Programul standby cu FMI, de 2 miliarde de euro, a expirat la sfârșitul anului trecut, fără să fie încheiat cu succes, după ce mai multe misiuni de evaluare au fost amânate, din cauza neînțelegerilor dintre instituțiile internaționale și autoritățile de la București pe tema deficitului bugetar și a privatizărilor companiilor de stat din domeniul energetic. Reza Baqir, noul șef al misiunii FMI pentru România, s-a întâlnit acum cateva saptamani cu conducerea BNR și a mai multor ministere și autorități din România.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE