ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Defrișările ilegale de pădure, în atenția DNA. Guvernul a sesizat procurorii anticorupție

Postat la: 10.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a anunțat că în urma protestului care a avut loc sâmbătă în Capitală împotriva defrișărilor ilegale, Executivul a sesizat Direcția Națională Anticorupție. Sesizarea vine ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al primului-ministru. 

Corpul de Control a efectuat mai multe acțiuni de verificare în perioada 16 martie 2009-31 decembrie 2012, iar acum a fost trimis raport către DNA, procurorii urmând să verifice informațiile adunate acolo.

Potrivit raportului transmis DNA, corpul de control al primului-ministru a efectuat acţiuni de verificare în urma cărora a găsit indicii privind săvârşirea unui număr de 52 posibile fapte de natură penală. Acţiunile au fost făcute la direcțiile silvice din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mehedinți, Neamț și Suceava în legătură cu valorificarea produselor fondului forestier proprietate publică a statului aflat în administrarea acestor entități precum și la Regia Națională a Pădurilor Romsilva, în legătură cu adoptarea de către acesta, în anul 2009, fără temei legal, a unui regulament.

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema defrișărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a anunţat ieri preşedintele Klaus Iohannis, arătând că protestul de sâmbătă împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE