Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decizie istorica. Numele unui judet din Romania s-ar putea schimba. Cum ar urma sa se numeasca

Postat la: 24.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un grup de initiativa, format din reprezentantii unor asociatii, ai autoritatilor judetene si locale, dar si parlamentari din toate partidele, s-a reunit sambata la Caracal pentru a propune adaugarea la numele judetului Olt a denumirii de Romanati, ca si reparatie istorica.

Senatorul Paul Stanescu a afirmat ca schimbarea nu ii va afecta pe cetateni, in sensul ca acestia nu vor fi nevoiti sa-si schimbe actele de identitate sau numerele de inmatriculare ale autoturismelor. Judetul Romanati a fost o unitate administrativa de ordinul intai din Regatul Romaniei, aflata in regiunea istorica Oltenia. Resedinta judetului era orasul Caracal. Judetul se afla in partea sud-vestica a Romaniei Mari, in sud-estul regiunii Oltenia. Judetul se invecina la vest cu judetul Dolj, la nord cu judetul Valcea, la est cu judetele Olt si Teleorman, iar la sud cu Bulgaria. Cuprindea partea de sud-est a actualului judet Dolj, partea central-sudica a actualului judet Olt si o mica parte din sud-vestul judetului Teleorman de astazi (comuna Islaz). Judetul a fost desfiintat odata cu reforma administrativa din 6 septembrie 1950.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE