Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decizie definitivă a instanței în cazul Companiilor municipale. Măsura pe care trebuie să o ia Primăria Capitalei

Postat la: 14.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consilierul general USR Roxana Wring anunţă că instanţa a respins recursului Primăriei, fiind menţinută decizia potrivit căreia toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. Decizia instanţei este definitivă.

„Victorie definitivă pentru bucureşteni şi pentru USR Bucureşti: decizie irevocabilă a judecătorilor prin care confirmă că toate Companiile Municipale au fost înfiinţate cu încălcarea legii. Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri recursul Primăriei, ceea ce înseamnă că se menţine decizia iniţială din noiembrie anul trecut, prin care s-a constatat încălcarea legii în cazul înfiinţării companiilor", anunţă Roxana Wring.

Ea spune că Gabriela Firea nu mai are de acum înainte absolut nicio scuză pentru a ţine artificial în viaţă Companiile Municipale. „Aşa cum am arătat de nenumărate ori, aceste structuri au fost gândite doar ca să toace bani publici pe contracte şi salarii. Companiile trebuie desfiinţate în cel mai scurt timp posibil!", mai precizează consilierul general al USR.

Instanţa a decis, în noiembrie 2018, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale companiilor municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017.

Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegale, mai precis, au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi aşa cum ar fi fost nevoie.
Consilier general: Companiile municipale, deși înființate ilegal, antamează cheltuieli de 500 milioane de lei

Consilierul general Ana Ciceală (USR) susține că „risipa merge mai departe" la Primăria Capitalei și că, deși instanța a spus că au fost înființate ilegal, companiile municipale au inițiat proceduri de achiziții de peste 500 milioane de lei.

„Firea sparge 500 de milioane de lei din banii tăi pe companiile înființate ilegal pentru gașca de profitori din jurul ei. Aici au ajuns bucureștenii din cauza PSD: Dragnea taie banii de la bugetele locale, iar ce rămâne e prăduit de Firea. Le «mulțumim» cu un vot pe 26 mai și anul viitor? Deși Curtea de Apel București a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, risipa merge mai departe", scrie Ana Ciceală, într-o postare pe Facebook.

Aceasta susține că doar în luna ianuarie a anului 2019, companiile municipale au inițiat proceduri de achiziții de 508.018.618.

Redăm mai jos textul integral al comunicatului USR București:
Încă o înfrângere în instanță pentru Gabriela Firea

Gabriela Firea a pierdut încă o bătălie în justiție: Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire prin care s-a cerut anularea deciziei judecătorești referitoare la companiile municipale. În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii. Concret, hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, așa cum ar fi trebuit. Ulterior, SC SERVICE CICLOP SA a cerut revizuirea deciziei judecătorești, invocând faptul că „avocatul nu a putut ajunge la ultimul termen al procesului și nici nu a avut cum să anunțe acest lucru în termen de 5 zile". Singura probă depusă de avocații angajați de SC SERVICE CICLOP SA a fost o adeverință medicală din care reiese că avocatul „este suferind de colică biliară". Instanța a respins cererea și a menținut astfel decizia privind ilegalitatea înființării companiilor municipale.

„Gabriela Firea încearcă să amâne inevitabilul, și anume desființarea companiilor și demararea procedurilor pentru recuperarea banilor. Iar explicația acestei atitudini este foarte simplă. Atunci când se va vedea că în conturile companiilor nu mai este niciun ban, bucureștenii vor cere, pe bună dreptate, ca banii să fie recuperați de la cei care au susținut înființarea companiilor. Mai pe scurt, Gabriela Firea știe că e bună de plată. Așa că încearcă să scape. Însă, așa cum o dovedește și această decizie a Curții de Apel București, nu va scăpa. Aceste companii vor fi desființate, iar vinovații vor plăti", a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

„Soluția juridică aleasă de Primărie la acestă cerere de revizuire este ridicolă și arată de fapt disperarea prin care trece Gabriela Firea. Apărătorii companiilor s-au dus în fața judecătorilor cu o scutire medicală încercând să arate că avocatul celor de la CICLOP SA nu a putut ajunge la ultimul termen. Dincolo de ridicolul situației, ceea ce este relevant este faptul că avocații părții adverse nu au putut ataca absolut nimic din elementele de fond ale deciziei, așa că s-au legat de aspecte de formă. Asta este încă o confirmare că temeinicia deciziei privind ilegalitatea înființării companiilor este foarte clară inclusiv pentru Primărie și pentru Gabriela Firea. Doar că edilul șef pur și simplu nu vrea să pună în aplicare decizia instanței și nu vrea să respecte legea", a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE