Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Deținuții moldoveni și românii din Marea Britanie și Irlanda s-au aliat împotriva celorlalte 20 bande rivale

Postat la: 22.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit ofițerilor din penitenciarele din UK și Irlanda, deținuții sunt organizați în 22 bande rivale, ceea ce face dificil gestionarea comportamentului și acțiunilor acestora. Până de curând în vârful războaielor bandelor se aflau Feud Kinahan și Hutch, care a revendicat uciderea a cinci deținuți numai în anul 2015

Luând cuvântul la conferința anuală a Asociației Ofițerilor din Penitenciare (POA) in Athlone (Irlanda), președintele POA Stephen Delaney, a avertizat există o posibilitate reală ca escaladarea luptelor dintre bandele rivale ar putea sfârși printr-o luptă acerbă și totală pentru supremație în interiorul închisorii.

"Am văzut deja o astfel de situație în cazul unui șef de bandă ce a fost atacat și aproape omorât cu sălbăticie în bătaie, iar trei ofițeri de-ai noștri au trebuit să acționeze în forță pentru a-l salva. Fără acțiunile ofițerilor de închisoare, șeful de bandă ar fi fost cu siguranță ucis", a spus el. Printre cei mai periculoși gangsteri se află cele două bande de români și respectiv de cetățeni moldoveni. Care după o perioadă destul de lungă de rivalitate, au hotărât să-și acordeze forțele pentru a acționa împreună împotriva celorlalte 20 de bande rivale identificate de gardienii din Marea Britanie și Irlanda.

Moldovenii și românii uniți de simțăminte de dor de țară
Ofițerul Delaney a spus că trebuie depus mai mult efort pentru a separa liderii de bande de bande în închisori, pentru a reduce influența pe care o dețin asupra membrilor găștilor pe care le conduc dar și asupra populației generale a infractorilor din închisori. Asta pentru că gardienii au constatat că acțiunile bandelor rivale de moldoveni, - conduși de Vesaparov Andrei și Ghenadie Zegrov ambii condamnați pentru fapte grave în Marea Britanie și bandele deținuților români conduși de frații Rostaș, condamnați pentru proxenetism și trafic de carne vie în Irlanda și UK,- au făcut corp comun în numele unei așa numite "dragoste de plaiurile natale".

În fapt gardienii din spațiul anglo-saxon au constatat că atacurile deținuților asupra ofițerilor de penitenciar sunt cauzate de "breadline" - un fenomen provocat de către deținuții care așteaptă să primească alimente gratuite. Fenomenul "breadline" se manifestă la fel și împotriva bandelor rivale, reliefează șeful POA din UK, PJ McParlin. Trimișii speciali la Cobnferința POA din UK care a avut loc în Daventry pe data de 14 ianuarie 2016 au scos la iveală aceleași probleme cu care se confruntă colegii irlandezi dar la o scară mult mai mare.

Conferința a fost condusă de șeful POA din UK PJ McParlin la care au participat majoritatea a membrilor din Anglia și Țara Galilor, în conformitate cu normele și constituirea POA. Conferința de-a cerut membrilor să dezbată impactul evaluării comparative asupra concurenței siguranței personalului și violența la locul de muncă. Dezbaterea a fost apoi să fie urmată de o mișcare de așteptare pentru un tur de scrutin al membrilor la o acțiune la scară națională inclusiv acțiuni de grevă în cazul numărul personalului nu va fi mărit prin negociere și acord cu guvernul. Toate acestea în scopul de a reduce violența și pentru a asigura condiții de siguranță decente și medii sigure de lucru în penitenciarele britanice.

Cifrele oficiale arată că au existat 91 de atacuri ale prizonierilor la adresa unor ofițer de închisoare anul trecut,numai în Irlanda și alte 365 în UK. Ceea ce înseamnă câte un atac pe zi. În anii trecuți, mai mulți ofițeri de închisoare, au fost grav răniți și în imposibilitatea de a reveni la locul de muncă. POA a avertizat asupra unor stimulente ce s-au acordat deținuților, cum ar fi o grădină de legume amenajată contra a 80.000 € pentru deținuții din închisoarea Midlands. Numai că acolo au avut loc cele mai violente atacuri față de ofițerii de penitenciar. Dintre celelalte 20 de bande rivale cele mai periculoase sunt ale rușilor, balticilor,polonezilor,musulmanilor, irlandezilor și spaniolilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE