Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce vrea Marian Neacșu să-l schimbe pe șeful Achizițiilor Publice

Postat la: 24.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacsu, in prezent consilier onorific al premierului Grindeanu, adica omul lui Dragnea pus sa-l monitorizeze pe premier, se agita de cateva zile pe langa ministrul Finantelor- Viorel Stefan, ca sa-si impuna pe cineva apropiat de el la sefia Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP). Practic, Neacsu vrea sa-l schimbe actualul presedinte Bogdan Puscas cu Alina Monica Truțer, in prezent director general la ANAP.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, numirea lui Truter ar fi ca si cum ai sari din lac in put, intrucat acesta s-a „remarcat"pana acum la ANAP doar tergiversarea lucrarilor si pasarea responsabilitatilor. In schimb, a fost recompensata cu numirea in Consiliul de Administratie de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe data 26 ianuarie 2017.

In 2011, revista Kamikaze a dezvaluit o serie dintre „performantele" Monicai Truțer de la Ministerul Finantelor. La OPCP (Oficiul de Plăți și Contractare Phare) este angajat în funcția de director adjunct un reprezentant al MFP (Ministerul Finanțelor Publice) pe nume Monica Truțer. Aceeași doamnă Truțer este membru în consiliile de administrație a două companii de stat: CFR Călători SA și CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România). Care companii de stat derulează programe cu OPCP. Comisia Europeană a cerut lămuriri în legătură cu acest conflict de interese. Încă nu a primit o poziție oficială din partea autorităților din România.

Monica Truțer a fost angajată ca director adjunct la OPCP în luna octombrie 2010. Din funcția deținută, ea este cea care verifică proiectele care sînt aprobate de către OPCP. Adică e responsabil cu autorizarea programelor. Înainte de a fi angajată la instituția aflată în subordinea MFP, actuala directoare adjunctă a lucrat ca responsabil la Resurse umane în cadrul aceluiași minister. După ce a primit postul de la OPCP, Truțer a mai primit din partea instituțiilor statului două sarcini foarte importante, și anume să fie membru în două consilii de administrație a două companii mari de stat: CFR Călători SA și CNADNR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE