Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce se victimizeaza PSD ca lupta cu multinationalele cand de fapt e vorba de o directiva UE

Postat la: 17.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Exista o directiva europeana, pe care si România trebuie sa o transpuna in lege pana la finalul anului viitor, care impune modificari legate de cum e impozitat profitul. Acesta trebuie taxat in tara in care este realizat, asa ca initiativa legislativa a PSD de a taxa multinationalele este de fapt o directiva UE.

Presedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Badalau, a anuntat ca Guvernul pregateste o noua formula de plata a impozitului, astfel incat toate firmele sa plateasca aceasta taxa in Romania, inclusiv multinationalele. Badalau a declarat ca, impreuna cu o echipa de specialisti, lucreaza la un proiect legislativ care sa prevada ca toate firmele care isi desfasoara activitatea in Romania sa plateasca impozitul in tara noastra.

Declaratiile sale si alte atacuri ale liderilor PSD la adresa multinationalelor, care nu si-ar plati corect taxele in Romania, vin in contextul in care anul trecut, pe 12 iulie, a fost adoptata Directiva (UE) 2016/1164, de stabilire a normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne. E vorba de o directiva care sa transparentizeze modul in care se impoziteaza profitul in piata comuna. Termenul de transpunere a acestor prevederi in legislatia nationala este 31 decembrie 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE