De ce e România ocolita de valul de imigranti ce fug de ISIS
Postat la: 26.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Până acum, valul de imigranti ce sosesc in Europa dinspre Siria si Irak a ocolit România. Fugarii apeleaza la Grecia si Macedonia greceasca, la Italia, Serbia, Croatia, Ungaria, apoi vor sa treaca spre Austria, Germania, Franta si tarile nordice. Se pare ca, rutele alese duc spre zonele preponderent catolice, iar zonele crestin ortodoxer sunt doar de tranzit.
3000 de imigranti trec pe zi dinspre Serbia spre Ungaria, 11.000 au patruns deja in Bulgaria dinspre Grecia. Grecia nu mai face fata valului, fiind prima destinatie a fugarilor din calea ISIS. Doar ca acestia vor sa mearga mai departe spre vestul Europei. Ei se simt mai adapost in statele puternic dezvoltate, cu un nivel de trai mai ridicat si cu o legislatie permisiva pentru cei care cer azil politic, dr si cu un nivel de ajutor social mai mare.
Teodor Dascalu, sociolog, specialist in domeniul emigratiei social economice, care a studiat in ultimii ani nevoile popoarelor de a se deplasa spre alte state - inclusiv un studiu foarte important despre emigratia turca, marocana, pakistaneza, indiana etc. spre europa de vest - a declarat pentru Ziuanews ca România este deocamdata ocolita din mai multe motive.
"O data, rutele de acces spre Europa sunt prin sud, prin Mediterana, ceea ce face ca zona Balcanica de nord sa fie ocolita. Pe de alta parte, valul acesta nu a inceput de azi de ieri, ci in urma cu mai multe luni, cand multi din zona Siria si Irak au plecat pe cai individuale spre Europa de Vest, unde au cerut azil politic si s-au campat in tabere de imigranti. Acum, cand atacurile Statului Islamic s-au inteti si cand fug din calea jihadistilor, multi se duc la rude si la prieteni care deja le-au comunicat ca in Vest sunt conditii sociale, de ajutor mult mai bune.
Apoi, crestinii din aceste tari sunt preponderenti de religie catolica, deci se indreapta spre zonele Bisericii Catolice, de unde spera sa primeasca ajutor. Si, nu in ultimul rand, au informatii interne ca Statul Islamic doreste nu numai Califatul intern, in granitele istorice, ci si un Califat european, care ar putea cuprinde Europa de Sud si de Sud-est, zona in care se afla la Granita cu Turcia, Grecia, Bulgaria si Romania.", ne-a explicat Teodor Dascalu.
Pe de alta parte, si asa Romania are una din cele mai mici rate de cerei de azil in Uniunea Europeana. Un document difuzat de Consiliul European inaintea reuniunii din 25-26 iunie arata ca in Romania au fost depuse 335 cereri de azil in primul trimestru din 2015. Germania a avut inregistrate 73 120 cereri, Ungaria 32 810, Italia 15245, Suedia 11 415, Austria 9705.
Pe ansamlul UE cele mai multe cereri de azil provin de la refugiati din Kosovo- 48 900 si Siria- 29 100. Statistica citata raporteaza si numarul de cereri de azil la 1 milion de locuitori al tarii gazda. Romania are 17 cereri/milion locuitori in timp ce Ungaria are 3322 de cerei la milionul de locuitori. Reuniunea Consiliului European a dezbatut problema imigratiei si a propus cote de absorbtie. Presedintele Iohannis a anuntat dupa Consiliul European din 19 aprilie ca va da detalii asupra problemei cand se va formula o pozitie din partea Romaniei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu