Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Danileț neagă modificarea arhivei SIPA: "Nu au fost luate sau copiate documente"

Postat la: 25.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorul Cristi Danileţ a reiterat că nu au fost luate, copiate sau modificate documente din arhiva SIPA, după ce evz.ro a prezentat raportul comisiei din 2007 care s-a ocupat de arhivă, în care s-ar arăta că ar fi existat documente copiate şi acte cărora li s-ar fi pierdut urma.

"Prin raportul publicat azi de EvZ sunt înlăturate, practic, toate acuzațiile făcute de Andronic cu privire la mine, Paul Dumitriu și Monica Macovei in urma cu o săptămână! Din arhiva SIPA nu au fost luate, copiate, modificate documente. Mulțumesc EvZ pentru furnizarea a acestui raport procurat pe surse de la cineva care a încălcat Legea informațiilor clasificate și care va fi, sper, cercetat de DIICOT in plângerea depusă de mine. Voi folosi acest raport - a cărui publicare oficiala ar fi durat prea mult, timp in care suspiciunile asupra mea ar fi dăinuit - in procesul de calomnie săvârșită în formă continuata împotriva lui Andronic și a societății care editează ziarul", a scris Danileț, pe Facebook.

Evenimentul Zilei a publicat, joi, un raport al comisiei din 2007 care s-a ocupat de arhiva SIPA. Documentul, însoțit de mențiunea "Secret de serviciu", arată mai multe nereguli privind utilizarea, dar și dispariția anumitor acte din arhivă. Ministerul Justiţiei a publicat, joi, lista celor care au avut acces în arhiva SIPA după desfiinţarea acesteia, fiind consemnate 22 de vizite a 25 de persoane.

Jurnalistul Dan Andronic a acuzat, luni, într-un articol publicat în „Evenimentul Zilei'', că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată. În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, după dezbaterile privind codurile penale, că cine a copiat arhiva SIPA va trebui să răspundă, dacă se dovedeşte că afirmaţiile jurnalistul Dan Andronic sunt reale. Totodată, judecătorul Cristian Danileț neagă aceste informații. Și europarlamentarul Monica Macovei a reacționat, precizând că, în perioada în care a fost ministru al Justiției, „nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras și nu a distrus niciun dosar SIPA".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE