Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Daniel Constantin: Eliminarea timbrului de mediu înseamnă un gol bugetar anual de 800 milioane de lei

Postat la: 02.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul mediului Daniel Constantin a declarat, într-un interviu că există mai multe variante de lucru pentru înlocuirea timbrului de mediu care nu mai este în vigoare de la 1 februarie. În discuţie se află rovigneta pentru toţi conducătorii auto, dar diferenţiată - în funcţie de gradul de poluare al maşinii - şi stickere colorate ce ar urma să fie lipite pe parbriz, pentru accesul în anumite zone.

Potrivit lui Daniel Constantin, faptul că s-a eliminat timbrul de mediu este un lucru bun, pentru că oricum fusese declarată ca o taxă nu neapărat ilegală, dar o taxă care s-a aplicat în mod discriminatoriu. Eliminarea timbrului a fost o decizie politică inslusă în programul de guvernare al PSD, dar care înseamnă un gol bugetar la Fondul de Mediu de aproximativ 700-800 milioane de lei anual, adica circa 177.000.000 de euro.

„În momentul de faţă, sigur că preocuparea mea ca ministru de Mediu nu este aceea de a pune o nouă taxă, nu este aceea de a întregi veniturile de la Fondul de Mediu, ci preocuparea mea este să încercăm să construim pentru noi, pentru copiii noştri un mediu mai prietenos, o poluare din ce în ce mai redusă. Pe grupuri de lucru dedicat fostului timbru de mediu am analizat ce se întâmplă în toate ţările Uniunii Europene.", a spus Constantin.

"Sunt trei sisteme în momentul de faţă, există anumite ţări care percep o anumită taxă la înmatriculare sub o diversă formă. A doua formă este de impozit care se plăteşte anual în funcţie de capacitatea cilindrică şi de emisiile de CO2. Există şi a treia formă care este întărită în momentul de faţă şi care reprezintă o taxă suplimentară de combustibil, când plăteşti combustibilul o parte din taxa respectivă se duce către Fondul de Mediu.", a precizat ministrul Daniel Constantin.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE