Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dana Gîrbovan: Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013? Magistraţii, ţinuţi în eroare ani de zile

Postat la: 25.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, adresează mai multe întrebări, public, referitoare la accesul unor persoane în arhiva SIPA în anul 2013, printre care şi Florian Andronache, ofiţer SRI detaşat la Ministerul Justiţiei.

"Conform materialului publicat de Ministerul Justiţiei, printre cei care au intrat în arhiva SIPA în 13.12.2013 a fost şi domnul Andronache Florian-Teodor. Conform datelor publice, dânsul a fost ofiţer SRI detaşat în cadrul Ministerul Justiţiei. Ce a căutat domnia sa în arhiva SIPA? În baza cărui ordin al ministrului s-a format comisia care a intrat în arhiva SIPA în 2013? Există un raport şi/sau proces verbal întocmit de această comisie?", întreabă magistratul pe pagina sa de Facebook. De asemenea, Gîrbovan susţine că a constatat că "atât magistraţii, cât şi opinia publică, au fost tinuţi în eroare ani de zile în legătura cu această arhivă."

"Lămurirea tuturor aspectelor privind arhiva SIPA este imperativă pentru a clarifica această pata neagră din justiţia post-comunistă românească", mai scrie Gîrbovan. Întrebările magistratului vin după ce Ministerul Justiţiei a publicat, joi, lista celor care au avut acces în arhiva SIPA după desfiinţarea acesteia, fiind consemnate 22 de vizite. Cele mai multe vizite au fost efectuate în perioada 2007-2008. Cea mai recentă accesare a arhivei a avut loc pe data de 12 decembrie 2013, perioadă în care ministru al Justiţiei era Robert Cazanciuc. La acel moment au avut acces în arhivă Andronache Florian-Teodor, Ştef Marius, Oltenaş Adrian şi Tiliban Nicolae. Florian Teodor Andronache a fost consilier al lui Rober Cazanciuc, care, potrivit declaraţiilor de avere din 2013 şi 2014, a fost ofiţer al SRI. Marius Ştef, Tiliban Nicolae şi Oltenaş Adrian activau la acel moment în cadrul ANP.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE