Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Radu Rușanu: DNA nu s-a sesizat de megaafacerea vânzării subevaluate a acțiunilor OMV Petrom

Postat la: 14.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In cartea sa aparuta recent- „Mai sunt judecatori la Berlin", fostul lider liberal Dan Radu Rusanu dezvaluie o megaafacere inca necercetata de DNA in care a fost implicat Mark Gitenstein, fostului ambasador al SUA la Bucuresti.

„Dar fostul ambasador a devenit, intre timp, si presedintele Consiliului de Administratie al Fondului Proprietatea care, in urma cu putin timp, a vandut actiunile OMV Petrom prin listare la Londra cu 0,210 lei per actiune, sub pretul de privatizare din anul 2004, care a fost de 0,215 lei per actiune. In cei doisprezece ani de la privatizare, OMV Petrom facuse investitii de peste 12 miliarde de euro, iar pretul barilului de petrol la Petrom crescuse cu 27% in acea perioada (38 $ in 2004 si 49 $ in 2016). Asa ca, impotriva oricaror reguli si prinicipii economice, la Fondul Proprietatea, condus cu „competenta" de domnul Mark Gitenstein, valoarea actiunilor OMV Petrom, in loc sa creasca, a scazut dramatic! Nici Guvernul Ciolos si nici DNA nu s-a sesizat de aceasta megaafacere, iar „tinerii frumosi si liberi" nu au comentat la Facebook si nici nu iesit in strada pentru aceasta scurgere imensa din avutia nationala. „Coruptia ucide" doar atunci cand e cazul si cu -sau pentru-cine trebuie!", a precizat Dan Radu Rusanu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE