Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Daea vine cu explicații suplimentare după declarația referitoare la cormorani

Postat la: 31.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a explicat ce a vrut sa spuna cand a afirmat ca in Romania cormoranii fac baie in piscina: sunt un pericol pentru fermele pescarilor, fiind intr-un numar prea mare.

"Cormoranii acestia sunt in toata tara. (...) Am vazut imagini date de televiziuni ca sunt aici, pe Dambovita. Aceasta temere formidabila a inginerilor piscicoli trebuie luata in seama. Daca mananca mii de tone de peste, daca distrug pepiniere piscicole, daca scot din apa tot si pleaca. Pestele este cel mai valoros filtru natural. Daca iei calitatea apei la intrarea si la iesirea din amenajarea piscicola, constati ca apa este mai valoroasa la iesire decat la intrare, pentru ca exista aceasta masa in zona respectiva, microorganismele care purifica apa respectiva", a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a subliniat ca inginerii piscicoli de confrunta cu numarul mare de cormorani de aproximativ 30 de ani. Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunarii, dar s-au extins in toata tara, din momentul in care au devenit specie protejata.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE