Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Daca aveti casa izolata cu polistiren sau cu vata minerala, ar trebui sa le inlocuiti cu lâna de oaie sau canepa!

Postat la: 21.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un tanar arhitect din Targu Jiu avertizeaza populatia cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerale la termoizolare. Aceste materiale sunt foarte periculoase mai ales in casele unde sunt copii. El recomanda inlocuirea lor cu materiale ecologice, pe baza de lana de oaie si canepa.

Alexandru Hortopan spune ca polistirenul nu lasa peretele sa respire, astfel ca umiditatea din casa este ridicata, ceea ce duce la probleme respiratorii. „Recomand folosirea celor doua materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tamplarie PVC, care este un material termuizolant, dar care nu «respira», iar in combinatie cu polistirenul, tot spatiul din interior devine lipsit de oxigen si cu o umiditate crescuta. In acest fel, se dezvolta microorganisme care pot duce la aparitia unor afectiuni respiratorii. Daca un copil mic este crescut intr-un asemenea spatiu poate sa aiba probleme cu bolile respiratorii", afirma tanarul.

Tanarul mai spune ca, desi materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din majoritatea magazinelor de profil. „Nu stiu de ce aceste materiale nu se gasesc in marile magazine pentru ca sunt mult mai sanatoase si eficiente. Cu toate acestea, exista distribuitori autorizati pentru Romania a unor materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari fata de materialele clasice, polistirenul si vata minerala, pentru ca se adauga costurile de transport", a mai declarat Alexandru Hortopan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE