Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cutremur MEXIC: Doi români au cerut asistenţă Ambasadei României la Ciudad de Mexico

Postat la: 08.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zonă, aceştia fiind în acest moment în siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, celula de criză pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul IRMA gestionează şi situaţia generată de cutremurul produs în Mexic. "Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zona. În urma demersurilor întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin misiunea diplomatică, cei doi cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă", arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Cel puţin 27 persoane au decedat în urma cutremurului cu o magnitudine de 8,2, care s-a produs vineri dimineaţă în largul coastelor sud-vestice ale Mexicului, informează agenţia de ştiri Dpa. Epicentrul a avut loc la aproximativ 100 km de sud-vestul oraşului Pijijiapan şi a avut o adâncime de 35 km. O avertizare de tsunami a fost emisă pentru statele Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama şi Honduras.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a afirmat că acesta a fost cel mai puternic seism care a afectat ţara în ultimul secol şi a recomandat cetăţenilor din zonă să rămână vigilenţi în condiţiile în care cutremurul a fost urmat de mai multe replici, unele cu o magnitudine de peste 5 grade. Nieto a mai precizat că aproximativ 50 de milioane de mexicani au resimţit seismul.

Guvernatorul statului mexican Oaxaca a anunţat că cel puţin 20 de persoane au decedat în această regiune, dintre care 17 în oraşul Juchitan. Alţi patru oameni au murit în Chiapas şi doi copii în statul Tabasco. Un hotel din oraşul Matias Romero s-a prăbuşit, însă nu au fost înregistrate victime în acest caz, potrivit autorităţilor. Nieto a anunţat că seismul a provocat întreruperea alimentării cu energie electrică a 1,8 milioane de gospodării, însă avariile au fost reparate în cele mai multe cazuri. USGS a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 8,1 grade, în timp ce autoritatea seismologică din Mexic a indicat o magnitudine de 8,2 grade.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE