Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea de Conturi: Medicamentele din România sunt printre cele mai scumpe din Europa

Postat la: 20.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel mai recent raport al Curții de Conturi a Romaniei arată că medicamentele din România sunt printre cele mai scumpe din Europa. Potrivit rezultatelor unei anchete privind piața farmaceutică din țara nostră, publicate în raportul citat, românii au ajuns să plătească în unele cazuri și cu 80 % mai mult față de alți europeni.

Același raport arată că medicii șe indică pacienților ce și de unde să cumpere, în beneficiul anumitor producători de medicamente. De exemplu, bolnavii romani ar trebui să cumpere Nexium, un medicament folosit în boala de reflux gastro-esofagian, din Grecia sau Austria. Varianta de 10 mg costă 51 de lei, cu 60% mai puțin față de ce găsim în farmaciile din România.

"Nu a fost suficient de clar dacă alinierea prețurilor se face în fiecare an sau o singură dată. Sunt cazuri izolate în care anumite produse, într-adevar, au un decalaj mare față de alte prețuri din UE", spune Dan Zaharescu, director al asociației Române a Producătorilor de Medicamente. Consiliul Concurenței crede că medicii, "cu toate că sunt conștienți că genericele sunt echivalente din punct de vedere terapeutic cu medicamentele originale, nu poate exista o garanție că aceștia sunt și dispuși să le prescrie".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE