Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea de Apel Bucureşti obligă constructorul tronsonului surpat de pe A1 Sibiu - Oraştie să restituie peste 83 de milioane de lei Companiei de Autostrăzi

Postat la: 18.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Constructorul Lotului 3 al autostrăzii A1 Sibiu - Oraştie, tronson închis circulaţiei după ce o bucată de autostradă s-a surpat la scurt timp după inaugurare şi care, ulterior, a fost reconstruită de la zero, ar urma să restituie Companiei de Autostrăzi peste 83 de milioane de lei, o sumă căştigată ca despăgubiri la Curtea de Arbitraj de la Paris în 2017.

„În data de 16.10.2018 Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR, obligând Antreprenorul Salini Impregilo S.p.A să restituie companiei suma de 83.158.980,82 lei", a anunţat Compania de Drumuri.

„Precizăm că în data de 23.03.2017 Curtea Internationala de Arbitraj Camera Internationala de Comert - ICC Paris a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu (km 43+855 - km 65+965)", mai transmite CNAIR.

În urma acestei sentinţe, în data de 08.05.2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înfiinţare a popririi bancare emisă în data de 05.05.2017 de către un Birou de Executare Judecătoresc, arată hotnews.ro.

„Considerând că Arbitrul s-a pronunţat formal asupra Deciziilor CAD cu privire la aspecte de jurisdicţie, fiind prima fază de judecată a litigiului arbitral, fără să motiveze în fapt care au fost argumentele ce au dus la admiterea sumelor dispuse prin Deciziile CAD, CNAIR, prin Direcţia Juridică, a depus în data de 10.05.2017 la Judecatoria Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie la executare prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar", potrivit Companiei de Drumuri.

Lotul 3 al autostrăzii A1 Oraştie-Sibiu a fost deschis circulaţiei în anul 2014, cu două zile înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale. La deschiderea traficului au participat atunci ministrul Transporturilor Ioan Rus şi premierul Victor Ponta, candidat la scrutinul prezidenţial.

Problemele pe lotul proaspat inaugurat au apărut atunci chiar la două săptămâni după deschiderea traficului - fisuri şi zone cu alunecări, iar în 2015 situaţia s-a agravat în aşa măsură încat autorităţile au închis traficul în luna septembrie a acelui an.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE