Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea de Apel a admis modificările de regulament prin care Burleanu îi interzice lui Lupescu să candideze la şefia FRF

Postat la: 02.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidatura lui Ionuţ Lupescu la şefia FRF este pusă sub semnul întrebării după ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză instituţiei conduse de Burleanu într-un proces cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Sentinţa nu e însă definitivă şi de deznodământul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie atârnă dreptul fostului internaţional de a participa la alegerile din 18 aprilie.

Anul trecut, pe 27 mai, la Adunarea Generală a FRF, Răzvan Burleanu a cerut, iar votanţii au aprobat cu majoritate zdrobitoare, mai multe modificări în Statutul federaţiei, inclusiv schimbarea criteriilor care trebuie îndeplinite pentru a candida la preşedinţie. Conform noilor cerinţe, nu mai pot candida decât cei care au activat minimum doi din ultimii cinci ani în cadrul FRF. Erau vizaţi direct Lupescu şi Chivu, de care Burleanu se temea că s-ar putea gândi să candideze.

Pentru a fi trecute în registrul federaţiilor şi a deveni operaţionale, aceste schimbări aveau nevoie de avizul favorabil al MTS. Doar că ministerul a refuzat să dea acest aviz, iar FRF s-a adresat instanţei. Vineri, pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal a fost publicat un comunicat conform căruia Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză reclamantei în acest proces şi obligă MTS la emiterea avizului. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către MTS, lucru care se va şi întâmpla, fără îndoială. Până la o sentinţă definitivă, candidatura lui Ionuţ Lupescu nu este în pericol.

Din acest moment, candidatura lui Lupescu depinde de doi factori:
1. fie procesul se judecă, iar ICCJ dă câştig de cauză MTS, fie
2. termenul pentru recurs va fi fixat DUPĂ alegeri, adică mai târziu de 18 aprilie, caz în care, de asemenea, Lupescu ar avea voie să candideze.

"Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat astăzi asupra cererii Federaţiei Române de Fotbal cu privire la obligarea Ministerului Tineretului şi Sportului la emiterea avizului prevăzut pe Legea Educaţiei Fizice şi Sportului pentru modificările aduse Statutului FRF prin Adunarea Generală din 27.05.2017.

Instanţa a admis prin hotârâre judecătorească solicitarea FRF, respingând ca neîntemeiate toate obiecţiile formulate de Ministerul Tineretului şi Sportului. În cadrul acţiunii sale, FRF a arătat că MTS a acţionat cu exces de putere atunci când a refuzat să emită avizul cu privire la modificările aduse Statutului FRF, având astfel o conduită contrară legii.

Pe această cale, în acord cu hotărârea judecătorească citată, Federaţia Română de Fotbal evidenţiază încă o dată că respectă în mod strict şi complet legea prin modificările statutare votate, dezavuând obiecţiile nefondate ale MTS. Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată de o echipă condusă de avocat Dan Cristea (societatea civilă de avocatură "Ţuca Zbârcea & Asociaţii") şi Adrian Stângaciu, sef serviciu juridic FRF", se arată într-un comunicat FRF.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE