Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum se obtine un certificat energetic

Postat la: 04.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Orice proprietar care doreste sa vanda sau sa-si inchirieze imobilul (partea sa din imobil/apartamentul) trebuie sa posede un certificat de performanta energetica (mai cunoscut sub numele de certificat energetic). De asemenea, acest document va este necesar la receptia finala a imobilului care se construieste.

Desigur va intrebati de ce v-ar fi necesara inca o hartie fara rost pe care sa o adaugati stufosului dosar cu documentele proprietatii dumneavoastra. Ei bine, va vom arata cat de util este un certificat energetic (atat din punct de vedere legal, dar si practic). Este bine sa specificam de la bun inceput ca pretul unui certificat energetic este foarte accesibil (pretul porneste de la 130 lei pentru o garsoniera si ajunge la doar 180 lei pentru un apartament de 5+ camere) si se obtine intr-un timp foarte scurt daca apelati la serviciile companiei Reflex Architecture SRL Bucuresti.

Pentru Bucuresti si judetul Ilfov acest document este emis intr-un interval de timp de maxim 24 ore de la vizitarea imobilului si preluarea de la proprietar/investitor/administrator a documentelor necesare. Tot ce trebuie sa faceti este sa contactati un auditor energetic atestat, sa stabiliti o scurta vizita a auditorului energetic la imobil (pentru a obtine o serie de informatii despre acesta) si sa-i inmanati copii ale unor documente ale constructiei supuse certificarii.

Auditorii energetici din cadrul firmei Reflex Architecture SRL au obtinut gradul profesional I, fiind arhitecti cu peste 10 ani de experienta in domeniu. Este adevarat, atat auditorii de gradul I cat si cei de gradul II va pot elibera un astfel de certificat energetic pentru un apartament, dar numai specialistii cu gradul I profesional pot sa o faca pentru toate tipurile de constructii. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care aveti nevoie de un audit energetic.

In cazul in care nu se fac lucrari de renovare si modernizare a constructiei, valabilitatea certificatului de performanta energetica este de 10 ani. Este avantajos si recomandat ca dupa modernizarea constructiei sa cereti intocmirea unui certificat energetic nou, aveti sansa ca proprietatea dumneavoastra sa se incadreze intr-o clasa energetica mai buna, ceea ce ii va spori valoarea. Pe langa servicii de arhitectura, intocmire de certificate energetice si audit energetic, compania Reflex Architecture SRL ofera si servicii de termoviziune in infrarosu (termografie in constructii).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE