Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum este să fii de profesie câine poliţist. Antrenamente la Centrul Chinologic din Sibiu

Postat la: 04.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La antrenamentele de la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea" din Sibiu, unde viitoarele cadre canine ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se pregătesc alături de partenerii lor, câinii iau lectii pentru prinderea răufăcătorilor şi în depistarea drogurilor şi banilor.

Viitoarele cadre canine ale MAI trec printr-un proces lung de pregătire: de la maternitate ajung la predresaj, cât sunt încă foarte mici, apoi la dresaj cu alţi instructori pentru a învăţa comenzi şi pentru a memora mirosuri, sunt repartizaţi pe specializări şi trimişi în teritoriu, unde stau câteva săptămâni ca să se obişnuiască, iar ulterior se întorc în cadrul Centrului pentru cursuri de dresaj canin împreună cu conductorii lor - poliţişti, jandarmi sau pompieri.

„Noi, la predesaj, avem tot tineretul pe care îl coborâm din maternitate şi pe care apoi îl distribuim", explică un instructor. Gheorghe Laza este de trei ani instructor de predresaj. El îi ajută pe puii de câine să se menţină în formă, făcându-i să alerge peste obstacole şi să-şi exerseze muşcătura pe diferite materiale, ca să o facă mai puternică. Nu orice material, însă, explică Laza: dop şi iută, pentru că altceva le-ar putea provoca răni la limbă sau gingii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE