Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum a fost inlocuit vechiul protest hippie cu unul hype. Cine i-a "solidarizat" pe tinerii din tarile "Scrisorii Celor Sase"

Postat la: 08.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa discursul lui Klaus Iohannis, care - in ciuda a ceea ce crede majoritatea - a detensionat situatia si practic a musamalizat cazul (cu cateva mici modificari pentru popor, cum ar fi un asa-zis referendum, niste asa-zise consultari si niste asa-zise remanieri ministeriale), incep sa-si puna intrebari ambele tabere.

Intre intrebarile deja traditionale, gen: care au fost centrii de putere, polii de influenta si falsele motivatii folosite de sistemul de manipulare-dezinformare, daca e adevarat ca in spatele actiunilor de protest au stat serviciile secrete, ong-uri platite etc. Fireste, multi isi dau cu parerea. Tinerii din Piata Victoriei (care victorie?!) nu accepta in ruptul capului ca au fost manipulati, ba chiar considera ca au invins. In realitate n-au facut altceva decat sa-l legitimizeze pe Iohannis intr-un razboi absurd, sa-i redea punctele electorale pierdute si sa-l fereasca de suspendare, in plus, sa-i ofere perspectiva unui nou mandat. Pensionarii din Cotroceni cred si ei ca n-au fost manipulati, dar in realitate au fost scosi in strada ca sa salveze in ultima clipa un guvern care mai avea un singur pas sa cada. Fara batrânii de la poarta Cotrocenilor altele ar fi fost conditiile lui Iohannis pentru capitularea PSD. Lui Dragnea, insa, i-a trecut glontul pe la ureche!

Pe de alta parte, multinationalele. Au fost, sau n-au fost marul discordiei? Este evident ca multinationalele, la rândul lor manipulate, au fost scoase in strada de intersele de afara, impotriva masurilor din programul de guvernare (mariri de salarii minime, impozitari de dividende si majorari ale impozitului pe profit etc.) Multinationalele din România reprezinta (desi greu de crezut) 55.000 de societati, majoritatea - aproape 80% - din SUA, Germania, Franta, Italia, Belgia, Olanda, Austria si Canada. Cam din tarile de unde au sarit ca arsi ambasadorii cu noua "Scrisoare a Celor Sase" (cea veche a condus, intre altele, la caderea lui Ceausescu, asadar s-a dorit un "remember" - o asociere subliminala - cu impact emotional). Cât despre ong-uri, astea sunt 110.000, dintre care aproape 5.000 sunt finantate direct sau indirect din exterior, o parte din ele fiind ong-capuse ale multinationalelor.

Interesele economice externe (de pilda Germania vrea Aeroportul Otopeni prin Lufthansa Tehnologic, dar si alte afaceri mari, Olanda vrea Portul Constanta in parte cu Belgia, Austria are deja lemnul din paduri si resursele minerale, Italia are terenuri, imobile si servicii, proprietati agricole si viticole, dar vrea monopol pe constructia de autostrazi, Franta vrea infrastructuri, macrostructuri, apa, gaze, elecricitate si industrie alimentara, Canada are interese mari in industria pharma, in extragerea de minerale si minereuri, iar SUA vrea sa aiba controlul absolut, atat politic, cat si economic), asadar, aceste interese au fost secondate de interese politice si geo-strategice. Chiar mai crede cineva ca protestele din România au fost spontane? Au fost singurele proteste din istorie (experiment reusit) fara lideri la vedere! Pasnice. Ca la Woodstock. Dar un Woodstock inlocuit cu lasere si lanterne, desi scena era goala! Dar culisele erau pline!

Chiar mai crede cineva, judecand acum la rece, ca protestele internationale de solidaritate cu cele din România au fost, la rândul lor, spontane? Cele din Bulgaria, Ungaria, Moldova? Dar cele din Germania, Franta, Austria, Olanda, Italia, SUA? Iarasi, aceleasi tari, toate cu interese majore in România. Pe astia cine i-a scos in strada daca nu mass-media locala, in solda si la ordinul marilor puteri economice mondiale? Impactul emotional a fost la maximum. Emotia a fost folosita de televiziunile sosite in numar mare la Bucuresti si in restul tarii, care sa arate planetei "cel mai frumos si mai pasnic protest spontan din lume". Practic, un protest flower-power (tinerii frumosi si liberi ar trebui sa se intereseze), un protest hippie de alta data. Acum, protestul hippie a fost inlocuit cu un protest hype, daca nu si hipster. Asa au iesit in strada in tarile direct interesate, tineri care nu au nicio legatura cu România in afara faptului ca multinationalele lor scot bani din tara noastra si le duc la ei in tara pentru a le da lor credite financiare si senzatia de bunastare. Ce e atat de greu de inteles?!

Bogdan Comaroni

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE