Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cu ce minciuna incredibila a fraierit justitia interlopul care a taiat un politist cu sabia

Postat la: 07.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Interlopul din Radauti care a taiat cu sabia un politist de la trupele speciale a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Victima sa, agentul sef adjunct de politie Dan Ciprian Sfichi, a fost operat de doua ori, starea sa fiind in continuare intre viata si moarte.

Interlopul Alexandru Hutuleac a primit miercuri mandat de arestare preventiva dupa ce marti dimineata a atacat cu sabia un luptator din Politie in timpul descinderilor facute intr-un dosar in care barbatul era suspectat ca face trafic de droguri. Miercuri, in fata judecatorilor care au dispus arestarea sa preventiva, Alexandru Hutuleac nu a aratat prea multe remuscari. Avocatul sau, Tudor Salajanu, a declarat presei ca Hutuleac nu regreta fapta comisa, ci doar incidentul in sine. "Ne rugam... Nu, nu isi regreta fapta. Regreta incidentul. Singurul lucru pe care putem sa-l facem, atat el cat si familia, este sa ne rugam pentru starea de sanatate a agentului sef lovit cu sabia", a spus avocatul.

Evenimentul putea fi insa evitat daca o alta ancheta, ce-l vizeaza pe interlop, nu ar fi fost uitata prin sertare de mai bine de un an. Alexandru Hutuleac, zis "Dutu", recidivist, a fost arestat in 2016, fiind cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si spalare de bani. Dupa cateva luni de arest, interlopul a fost plasat sub control judiciar - deh, in Romania, traficantii de droguri nu reprezinta un pericol pentru societate! In cadrul masurii de control judiciar, el nu avea voie sa paraseasca judetul Suceava si trebuia sa se prezinte regulat la o sectie de politie.

Hutuleac a reusit sa revina la afacerile sale, dupa ce Tribunalului Suceava a admis, pe 13 octombrie, solicitarea sa de revocare a masurii controlului judiciar, acesta motivand cererea in fata instantei mai mult decat pueril - dorea sa plece la munca in strainatate, ca spalator de vase!

"Vreau sa plec in Spania, am o oferta de munca acolo. Nu am cu ce sa-mi mai intretin familia, am masura controlului judiciar de un an si trei luni", a explicat Hutuleac. Avocatul lui Hutuleac a dat si alte detalii instantei, cum ca clientul sau are o oferta de munca ferma, ca muncitor in bucataria unui restaurant. Hutuleac avea impreuna cu iubita lui un copil minor, care este la gradinita "si necesita unele cheltuieli suplimentare". "Acolo i se ofera un venit de 1.200 euro si cazare si masa", a explicat avocatul. Aparatorul a depus si un inscris din iulie 2017, care ar fi venit din partea unui afacerist spaniol. Este vorba despre o oferta de munca pentru postul de spalator de vase.

In fata judecatorului, procurorul DIICOT si-a aratat indoiala ca oferta de munca ar fi veridica: "este arhicunoscut faptul ca, in aceasta tara rata somajului este una foarte ridicata". In plus, acuzarea a atras atentia ca Hutuleac ar fi luat legatura cu o persoana cu care nu avea voie sa vorbeasca, incalcand masura controlului judiciar. Insa, cu toate aceste retineri din partea procuraturii, instanta a decis ridicarea masurii preventive indreptate impotriva lui Hutulea, motivandu-si decizia prin faptul ca ancheta in acest dosar a fost deschisa in urma cu un an si doua luni si ca nu exista riscul ingreunarii modalitatii de finalizare a urmaririi penale.

"Inculpatul a luat cunostinta de acuzatiile aduse, are aparator ales si domiciliu stabil in Romania, la fel cum dispozitiile procesual penale si modalitatile de cooperare judiciara internationala in materie penala la nivelul UE reprezinta suficiente garantii ca desfasurarea procedurilor nu poate fi impiedicata prin comportamentul celui vizat", a explicat judecatorul. Si lucrurile au mers atat de "bine", incat interlopul a mai produs o victima...

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE