Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CSM judecă revocarea din funcţie a doi procurori de la DNA Oradea, după înregistrările compromiţătoare

Postat la: 30.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorul şef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcţie a procurorilor Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea, în urma înregistrării privind judecătorii. Solicitările actualului şef DNA vor fi discutate în şedinţa Secţiei pentru procurori din 30 ianuarie.

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pebtru procurori din 30 ianuarie se află următoarele puncte:

1. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului MAN CIPRIAN FLORENTIN, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

2. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului ARDELEAN CRISTIAN MARIUS, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. De altfel, mai mulţi procurori DNA Oradea au fost audiaţi în această cauză.

Dosarul a fost deschis după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el i-a nominalizat pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian, de la DNA Oradea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE