Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristian Țopescu, decorat de președintele Iohannis, la împlinirea a 80 de ani

Postat la: 22.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristian Țopescu, decorat de președintele Iohannis, la împlinirea a 80 de ani. Fostul comentator sportiv va fi decorat, miercuri, în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura la Palatul Cotroceni. Acesta va primi Ordinul "Steaua României" în rang de Cavaler, cu patru zile înainte de împlinirea a 80 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul "Steaua României" "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc". Cristian Popescu va împlini 80 de ani, pe 26 martie.

Steaua României nu este prima decoraţie primită de către comentatorul sportiv, din partea statului român. Țopescu a mai primit Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Pe 30 ianuarie, prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fostul comentator a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştilor. Cristian Ţopescu este unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din România. Ţopescu a activat şi în viaţa politică. A fost senator în perioada 2008-2012, din partea Partidului Naţional Liberal.

Țopescu și-a început activitatea ca reporter sportiv la Televiziunea Română unde a fost realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef la secția de Sport şi director general adjunct al acestei instituții. A mai lucrat și la postul de radio Europa FM, director de relaţii publice la Clubul Steaua București, director al ziarului Prosport, dar şi comentator la televiziunea Eurosport. Cristian Ţopescu a comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar şi campionate mondiale şi europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE