Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristi Borcea plasat sub control judiciar și obligat să plătească cauțiune

Postat la: 03.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristi Borcea este bănuit că făcea parte dintr-o uriaşă reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani în care erau implicaţi şi doi foşti directori din cadrul Rompetrol. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 40 de milioane de lei.

Procurorii DIICOT au efectuat, vineri dimineață, 24 de percheziții în București, Brăila și Constanța pentru destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, iar după-amiază, Cristi Borcea a fost ridicat și dus la audieri la sediul DIICOT. Percheziţiile îl vizează pe fostul finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea, dar şi pe foşti şefi din Rompetrol Group.

DIICOT a anunțat, într-un comunicat, că această grupare ar fi acţionat coordonat, în intervalul ianuarie 2010 - octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat) şi spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE