Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Criminalul de la Mioveni trimis în judecată. Expertiza psihiatrică: a avut discernământ când şi-a înjunghiat mortal ultima victimă

Postat la: 20.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Expertiza medico-legală psihiatrică efectuată în cazul său a stabilit că în momentul comiterii faptei a avut discernământ, dar unul scăzut. Asta înseamnă că fostul profesor de istorie, diagnosticat cu probleme psihice severe, nu iese de sub incidenţă penală, aşa cum se aştepta multă lume, ci îşi poate ispăşi pedeapsa în puşcărie.

Alin Minciunescu se află acum în arest preventiv, măsură prelungită, marţi, de instanţă, cu încă 30 de zile. Crima care, cel mai probabil îl la trimite în închisoare şi nu într-un săital de boli psihice, a avut loc la sâîrşitul verii 2017. Minciunescu fusese externat de la Spitalul de Psihiatrie Vedea, pe 11 august. Anterior, mai avusese câteva internări, Primele sale tulburări de comportament au apărut în 2013, când, în urma unor scandaluri în familie, a şi fost luat în evidenţa Spitalului de Psihiatrie Vedea.

Fapta comisă acum trei ani, când a înjunghiat, tot în Mioveni, o tânără de 19 ani, nici măcar n-a fost încadrată la tentativă de omor, ci la loviri şi alte violenţe. Minciunescu n-a intrat atunci sub incidenţă penală din cauza bolii psihice de care suferea. A petrecut aproape un an în Spitalul de Psihiatrie Vedea.

A părăsit spitalul în iulie 2015, având de urmat la domiciliu un tratament specific. De atunci a mai avut alte două internări pentru scurte perioade de timp. Ultima, în vara acestui an, pe 7 iulie, când a venit cu mama sa şi a rămas de bună voie în spital, timp de o lună. În urmă cu două săptămâni, pe 11 august, Alin Minciunescu ieşea pe porţile Psihiatriei de la Vedea, într-o stare mulţumitoare, după cum precizează conducerea spitalului.

Alin Minciunescu este din 2005 absolvent al facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Univesităţii din Piteşti, iar de atunci n-a profesat decât vreo trei ani pentru că n-a reuşit să mai prindă nici măcat un post de suplinitor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE