Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cosmarul Codrutei Kovesi! Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a ajuns la sediul DNA

Postat la: 14.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lovitura uriasa pentru Laura Codruta Kovesi. Procurorul cosmar al sefei DNA, Mihaiela Iorga, s-a intors marti dimineata la munca la Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a ajuns marti dimineata la sediul DNA. Aceasta a evitat sa vina pe la intrarea principala a sediului pentru a se feri de intrebarile jurnalistilor. Momentan nu se cunosc motivele pentru care procurorul a venit astazi la sediul institutiei. Amintim ca la inceputul lunii octombrie, CSM a decis ca Mihaiela Moraru Iorga - revocata din DNA in luna iulie - se va putea intoarce la Directia Nationala Anticoruptie. Decizia este valabila pana cand Curtea de Apel Bucuresti va solutiona definitiv solicitarea procurorului de anulare a deciziei de revocare.

In 5 iulie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga de la DNA, dupa ce au fost audiati in Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aceasta a avizat revocarea, conform solicitarii adresate de catre sefa DNA.

Lui Moraru Iorga i s-a reprosat ca nu a inregistrat un denunt conform procedurilor legale, iar lui Doru Tulus ca a solutionat dosare in care era implicata o persoana cu care avea „raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat impartialitatea. Ea a negat aceste acuzatii. Ulterior, procurorii DNA Mihaiela Iorga, Doru Tulus si Marin Nicolae au sesizat Inspectia Judiciara, acuzand ca procurorul sef al DNA se implica in ancheta privind inregistrarea unei sedinte a DNA, facand presiuni asupra procurorilor si solicitand teste cu detectorul de minciuni. Mihaiela Moraru Iorga si Doru Tulus au contestat si la CSM decizia de revocare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE