Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cornel Penescu condamnat la 8 ani de închisoare

Postat la: 24.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, condamnat la cinci ani de detenţie după contopirea pedepselor pe care le-a primit în şapte dosare, va executa opt ani de închisoare, instanţa majorând sporul de pedeapsă după ce Penescu a cerut modificări ale pedepsei în baza noului Cod de procedură penală.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a decis, joi, definitiv, majorarea cu trei ani a pedepsei pe care Penescu o va executa. Iniţial, Tribunalul Dâmboviţa a admis, la data de 12 aprilie, cererea de modificări de pedepse formulată de Penescu, iar în final, instanţa a decis că omul de afaceri va executa pedeapsa cea mai grea de cinci ani de închisoare. Totodată, magistraţii de la Dâmboviţa au majorat sporul de la 2 ani la 4 ani închisoare care se aplică la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare, stabilind că Penescu va executa o pedeapsă principală rezultantă de nouă ani în detenţie.

Decizia a fost contestată, iar Curtea de Apel Ploieşti a redus sporul de pedeapsă de la patru ani la trei ani, astfel că omul de afaceri Cornel Penescu va executa opt ani de închisoare. Tribunalul Prahova a decis, la 31 martie 2015, că Penescu va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare după contopirea pedepselor definitive primite în şapte dosare. Potrivit portalului instanţelor de judecată, această decizie nu a fost contestată.

Penescu a primit pedepse între doi şi cinci ani de închisoare cu executare în patru dosare, între care cel al fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dosarul 'Mită pentru arbitri' şi dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene. În alte trei dosare, fostul finanţator al FC Argeş a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni cu suspendare şi alte două de câte trei ani, tot cu suspendare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE