Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Copiii ar putea primi miere la școală

Postat la: 22.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preșcolarii de la grădinițele de stat și de la cele confesionale cu program vor primi în fiecare lună 350 de grame de miere la școală. Asta reiese dintr-o propunere legislativă care a fost semnată de trei sferturi din parlamentarii PSD.

Mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 de mililitri, cu capac de culoare verde, și va proveni exclusiv de la stupinele autorizate, se arată în proiectul de lege, informează Mediafax.ro. Pentru ca elevii să beneficieze de miere în școală, parlamentarii au propus, pentru anul 2017, un plafon de 16.800.000 lei. Banii vor fi asigurați de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii. Sumele necheltuie urmează să se reporteze pentru anul următor.

Potrivit sursei citate, propunerea legislativă modifică şi completează Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional. Susținătorii proiectului de lege au menționat, în expunerea de motive, că prin Legea nr. 509/2006 se acorda gratuit miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămână. Aplicarea legii a fost suspendată în 2015, prin mai multe ordonanțe de Guvern, fiind invocată lipsa de bani.

Iniţiatori proiectului de lege sunt Doina Silistru (senator PSD), Alexandru Stănescu (deputat PSD) şi Ioan Dîrzu (deputat PSD). Proiectul legislativ a fost semnat de 152 de deputaţi şi senatori PSD. Cei care vor ca elevii să aibă parte de miere la școală sunt și deputaţii Cezar Preda (PNL) şi Calotă Florică Ică (ALDE) şi senatorii Tánczos Barna (UDMR), Hadârcă Ion şi Iriza Scarlat (ALDE) şi Baciu Gheorghe (PMP). Proiectul de lege a fost depus joi. Camera Deputaţilor este for decizional. În prezent, mii de elevi primesc la școală mâncare prin programul guvernamental „cornul și laptele". Vezi cât costă laptele și cornul elevilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE