Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Control ANAF în redacţia Rise Project dupa anchetele cu Dragnea si Teldrum

Postat la: 07.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dragnea: "Nu am nicio implicare, cred că se încearcă compromiterea mea" / Preşedintele ANAF: "Inspectia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF"

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a precizat că inspectia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF. Stan a mai declarat: "Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF rezultă că inspecţia desfăşurată la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de catre DGAF. Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizari depuse la sediul DGAF Bucureşti. Precizăm că în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii".

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, ieri, în control în redacţia Rise Project. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat" explicaţii publice cu privire la această acţiune. Liderul PSD spune că a aflat din presă despre aceasta situatie.

"Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declaraţii: 1. Nu am nici o implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă", susţine liderul PSD.
El mai spune că "acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidenţial de tristă amintire, când instituţii de presă ostile acestuia erau ţinta instituţiilor de forţă".

Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captură de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea şi în care l-a întrebat dacă el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redacţiei. Preşedintele PSD a răspuns negativ, iar la distanţă de 10 minute le-a mai transmis următorul mesaj: "Regret această situaţie şi sper foarte mult să nu existe vreo legătură cu articolele publicate de dumneavoastră".

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat mai multe materiale în care susţineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia şi că vizitează des această ţară, alături de diverşi oameni de afaceri şi lideri PSD. În cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma că Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara sa, şi acuză că există suspiciuni de spălare de bani. Pe 1 martie, preşedintele PSD afirma că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia, fiind "o legendă" care circulă de mulţi ani, iar dacă cineva îi descoperă vreo locuinţă acolo, el "promite" că o va dona.

Ministerul Finanţelor Publice a cerut aseară ANAF o informare în legătură cu speţa prezentată de jurnalişti în spaţiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacţia Rise Project.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE