Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jaf pe față! Contractele de curățenie de la RAR au ajuns în vizorul ANAP

Postat la: 31.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mari probleme la RAR vizavi de intocmirea unor contracte de curatenie cu doua firme, fiecare dintre contracte fiind in valoare de 1,3 milioane de euro, sume de-a dreptul exorbitante, care arata natura jafului petrecut la aceasta institutie.

ZIUAnews a solicitat la inceputul lunii mai a.c. presedintelui Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), Bogdan Puscas, să ne comunice, în scris, în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, "dacă contractul de servicii de curățenie nr.26.07.2016 încheiat între Registrul Auto Român (RAR) și SC AS General Clening SRL, dar și cele nr.262/16.02.2017 și 261/2017 încheiate de către Registrul Auto Român și SC Terra Clean Service SRL și respectiv SC Cip Avantaj SRL s-au făcut cu respectarea prevederilor legale de atribuire în vigoare".

Trebuie precizat ca, potrivit site-ul RAR, SC AS General Clening SRL are incheiat cu RAR la sefia caruia se afla din 2012, omul garantat de PSD- George Adrian Dinca (in foto sus), pe data de 31.07.2014 acordul cadru nr.5. 833 pentru servicii de curatenie in valoare de 5.706.500 de lei, adica circa 1.300.000 de euro, pentru o perioada de trei ani. De asemenea, pe 20 octombrie 2016, RAR a mai incheiat doua acorduri cadru pentru servicii de curatenie cu firmele Terra Clean Service SRL și respectiv SC Cip Avantaj SRL pentru 9 luni, si respectiv 10 luni, in valoare fiecare de 5.706.500 de lei, adica aproximativ 1.300.000 de euro fiecare.

Presedintele ANAP, Bogdan Puscas, a comunicat scris catre ZIUAnews, pe data de 18 mai 2017, ca „ANAP nu a efectuat verificari cu privire la modul de atribuire a contractelor de servicii incheiate de catre Registrul Auto Roman cu operatorii economici SC AS General Cleaning SRL in anul 2016, SC Terra Clean Services SRL si SC Cip Avantaj SRL in 2017". Insa, tot presedintele ANAP ne-a informat ca „institutia noastra, prin directia de specialitate, va analiza oportunitatea includerii intr-un plan de control viitor a unei proceduri de supraveghere la Registrul Auto Roman, care sa vizeze verificarea legalitatii modului de atribuire a contractelor mai sus mentionate, dupa primirea de la autoritatea contractatnta a informatiilor suplimentare solicitate". „In urma finalizarii verificarilor, va vom informa cu privire la rezultatul acestora", a mai precizat Bogdan Puscas. Poate reprezentantii Curtii de Conturi a Romaniei care au descins saptamana trecuta la RAR vor avea curiozitatea sa „scaneze" si aceste contracte de servicii de curatenie, dar si altele cum ar fi cele de paza, achizitii de rechizite si servicii informatice.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE