Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consulul Romaniei in Portugalia, revocat

Postat la: 28.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Mihai Tudose a decis, luni, revocarea consulului Romaniei in Portugalia, Alina Dociu, dupa ce aceasta nu a gestionat corespunzator problema turistilor romani blocati in Lisabona, de mai bine de doua zile, dupa ce zborul lor anulat de doua ori.

Premierul Mihai Tudose a decis, luni, revocarea consulului Romaniei in Portugalia, Alina Oana Dociu, dupa ce aceasta nu a gestionat corespunzator problema turistilor romani blocati in Lisabona, de mai bine de doua zile, dupa ce zborul lor anulat de doua ori." Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca premierul Mihai Tudose le-a promis oamenilor blocati pe aeroportul din Lisabona ca le va trimite o aeronava Tarom pentru a ii aduce in tara, daca situatia o impune.

Cei 35 de turisti care ar fi trebuit sa revina duminica noaptea in tara sunt inca in Portugalia dupa ce compania aeriana TAP Portugal a anulat si al doilea zbor, fara sa dea explicatii, potrivit informatiilor furnizate de Paralela 45, agentie prin intermediul careia romanii au plecat in vacanta.

Romanii ar fi trebuit sa revina duminica noaptea in tara, dupa ce zborul inital, programat sambata, a fost anulat. Oamenii au ajuns la aeroportul din Lisabona de unde au fost dusi, din nou, la un hotel, dupa ce cursa a fost anulata de compania aeriana TAP Portugal fara a da explicatii turistilor sau agentiilor, potrivit informatiilor transmite de agentia Paralela 45.

Cei 35 de turisti, plecati in vacanta in Madeira, zburau spre Bucuresti, prin Lisabona. Mai multi turisti romani, intre care si copii mici, care urmau sa se intoarca din Lisabona in Bucuresti sunt tinuti intr-un hotel din capitala Portugaliei, de sambata, dupa ce doua curse catre Romania au fost anulate.

"Suntem in jur de o suta de persoane, care ar fi trebuit sa plecam din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal - zborul numarul 1324. In aeroport, raspunsul standard a fost "We don`t know, yet". Am fost adusi la un hotel, in jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligati sa eliberam camerele. Inca nu stim mare lucru despre intoarcerea acasa. Au fost grupuri mici de turisti, care au plecat, deja, cu alte companii aeriene, cu escale in alte orase", a povestit, duminica, in jurul orei 15.00, pentru MEDIAFAX, unul dintre turistii tinuti in Lisabona, Mihaela Dragusanu.

Ambasada Romaniei in Republica Portugheza are in atentie situatia cetatenilor romani blocati in Lisabona, dupa ce zborul lor a fost anulat, reprezentantii misiunii diplomatice aflandu-se in permanenta legatura cu turistii, potrivit unui raspuns al Ministerului Afecerilor Externe (MAE). Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) transmite ca este nemultumita "de modul neprofesionist in care TAP Portugal trateaza problema turistilor romani blocati la Lisabona."

"Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anuntata si agentiilor de turism care au vandut pachete de vacanta cu transport pe aceasta cursa, si nici anularea cursei urmatoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turistii blocati la Lisabona fusesera relocati. ANAT va cauta solutii pentru intoarcerea acasa a turistilor si va cere despagubiri TAP Portugal pentru situatia creata", precizeaza ANAT.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE