Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ŞCOLI ÎNCHISE. Directorii pot suspenda cursurile pentru cinci zile dacă au cel puţin trei copii bolnavi într-o clasă

Postat la: 23.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorii unităţilor de învăţământ din Buzău pot suspenda cursurile pentru maxim cinci zile, daca au cel puţin trei copii bolnavi într-o clasă şi absenteism de 20 la sută, au stabilit, miercuri, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău. În judeţ au fost confirmate deja nouă cazuri de gripă şi peste 2.400 de infecţii respiratorii, multe dintre clasele din grădiniţe sau învăţământul primar fiind aproape goale.

Potrivit unei adrese a DSP Buzău, medicii şi asistenţii din şcoli şi grădiniţe împreună cu directorii pot decide suspendarea cursurile dacă numărul bolnavilor va creşte. Astfel, cursurile vor putea fi suspendate cel mult 5 zile în cazul în care într-o clasă vor fi cel puţin 3 bolnavi, iar la nivelul unei unităţi de învăţământ va fi o rată de absenteism de peste 20 la sută, timp de trei zile consecutiv. Suspendarea activităţii se va face în contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activităţii în întreaga unitate şcolară.

Măsuri similare vor putea fi luate în creşe, în grădiniţe şi şcoli, în funcţie de numărul copiilor bolnavi şi de diagnosticul stabilit de medici. În judeţul Buzău, nouă persoane au fost diagnosticate cu gripă. Pentru două persoane diagnosticul a fost stabilit în urma analizelor de laborator, iar pentru alte şapte s-a stabilit clinic, în baza simptomelor pe care le manifestă. De asemenea, s-au înregistrat în ultima săptămână, circa 2.400 de viroze, cu o mie mai multe ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acest context, conducerea DSP Buzău a transmit medicilor din unităţile şcolare să facă triaj epidemiologic zilnic şi să trimită acasă copiii cu probleme respiratorii. În judeţul Buzău, multe şcoli şi grădiniţe au clasele aproape goale. La Grădiniţa cu program prelungit nr 8 din municipiu, autorităţile au declarat focar de infecţii respiratorii, niciun preşcolar de la grupa mică nefiind în ultimele zile la cursuri. De asemenea, sunt în atenţia specialiştilor, din cauza numărului mare de absenţi, dar şi a unor cazuri de gripă confirmate clinic, Grădiniţa Bobocei, una dintre cele mai mari din oraş, şi Grădiniţa nr. 4, de asemenea cu un efectiv mare de copii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE