Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod roșu prelungit în Mehedinți și Dolj până duminică, 6 august

Postat la: 05.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În aceste zone este posibil să fie înregistrate temperaturi de până la 44 de grade. Pentru restul județelor rămâne în vigoare codul portocaliu, adică temperaturile se vor situa între în jurul valorilor de 36-39 de grade.

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a declarat începând de duminică seara și până marți, instabilitatea atmosferică se accentua în nord-vestul, vestul și nordul țării, iar temperaturile vor înregistra o scădere ușoară, însă de miercuri vremea va deveni caniculară din nou până la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Vremea se schimbă de mâine după-amiază, mâine seară (duminică n.r.), când un front atmosferic rece vine dinspre Europa Centrală, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în nord-vestul, vestul, nordul țării, pe la munte. Temperaturile încep să scadă ușor în partea de nord-vest și nord, unde s-ar putea să nu mai atingem pragul de caniculă mâine, dar să avem tot temperaturi ridicate de 33 - 34 grade Celsius. Luni se va produce o răcorire în vest, în centru, în nord, acolo temperaturile vor scădea semnificativ, însă aici în Câmpia Româna vom avea în continuare caniculă, deci temperaturi de peste 35 de grade și luni. Marți, o să fie destul de cald în sudul, sud-estul țării însă temperaturile continuă să scadă ușor.

Însă de miercuri e foarte probabil ca valul de căldură să se intensifice din nou, miercuri joi vineri să avem temperaturi foarte ridicate, însă cu privire la evoluția din acele zile ne vom pronunța săptămâna viitoare. Semnalul este că miercuri, joi și vineri va reveni valul de căldură și intensificarea lui, iar temperaturile pot atinge din nou și depăși 39 - 40 de grade Celsius pe vestul și sudul țării. Caniculă va fi cam peste tot, dar temperaturile cele ridicate se vor înregistra din nou în sudul și sud-vestul țării. Estimăm că spre finalul săptămânii viitoare vremea se va mai răcori„, a spus meteorologul ANM.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE