Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod galben de vânt şi ninsori în România. Județele vizate

Postat la: 08.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de vânt şi ninsori, valabilă începând cu ora 9 a zilei de miercuri și care este valabilă până mâine la ora 11.

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă pe aeroporturile bucureștene, iar unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare de până la o oră, pentru degivrarea aeronavelor, însă nicio cursă nu este anulată, informează Compania Națională Aeroporturi București. Cursa Tarom cu cea mai mare întârziere ar fi trebuit să decoleze de pe Henri Coandă la ora 8:00, cu destinaţia Iaşi. A doua cursă Tarom, cu destinaţia Munchen, trebuia să decoleze la ora 8:25, iar a treia de la ora 8:30 cu destinaţia Barcelona.

O cursă Blue Air trebuia să decoleze la ora 8:35 cu destinaţia Iaşi, iar alta la ora 09:05 cu destinaţia Stuttgart. "Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare de până la o oră, determinate de degivrarea aeronavelor", se arată într-un comunicat al companiei. Compania Națională Aeroporturi București recomandă pasagerilor să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

După ce miercuri dimineață a intrat în vigoare un cod galben de polei, valabil pentru mai multe județe, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt şi ninsori în intervalul 08 februarie, ora 09 - 09 februarie, ora 11, când vor fi precipitaţii pe arii extinse în sudul, estul şi centrul ţării şi cu caracter local în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a Moldovei şi la munte va ninge, în Muntenia şi Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp.

Pe spaţii restrânse în extremitatea de sud-est şi în cea nord-vestică se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice. De asemenea, în intervalul 08 februarie, ora 10 - 09 februarie, ora 09, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent.

În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55...60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei. Pe de altă parte, în urma creşterii cotelor râurilor din judeţul Cluj, în ultimele zile, echipajele ISU Cluj au intervenit pentru evacuarea apei din 8 gospodării inundate pe cursul râului Someş, în zona Dej Triaj, Urişor şi Manăşturel.

"În vederea luării măsurilor necesare pentru limitarea pagubelor şi protejării gospodăriilor populaţiei de revărsarea apelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj au desfăşurat activităţi de monitorizare a cursurilor răurilor Someş şi Arieş. În urma constatărilor din teren, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă, în scopul degajării podurilor de gheaţă formate. Astfel, au fost executate două detonări pe cursul râului Arieş în zona comunei Mihai Viteazu şi o detonare pe cursul râului Someş în zona Dej Triaj", spun reprezentanţii ISU Cluj.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE