Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod galben de ploi torențiale, vreme rece și vânt puternic

Postat la: 22.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, vânt puternic și vreme rece. Avertizarea este valabilă începând de vineri, ora 13, până sâmbătă, la ora 21.

Meteorologii spun că vom avea parte de ploi torențiale, răcire a vremii și intensificări temporare ale vântului. Vizate sunt zonele de munte, zona Moldovei, Dobrogei, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat. Aversele vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20- 25 litri pe metrul pătrat.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45...55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.

Potrivit ANM, începând de vineri, ora 15, până sâmbătă, ora 10, va ploua torențial în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna. În zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE