Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod galben de ninsori în Bărăgan. Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor

Postat la: 22.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)a anunţat că de duminică, de la ora 17.00, şi până luni dimineaţă, la ora 05.00, la nivel naţional drumarii au acţionat cu 1.293 de autoutilaje şi s-au răspândit 8872,97 tone material antiderapant, pe drumurile administrate de direcţiile regionale din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi.

La această oră se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România, potrivit CNAIR. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de zăpadă , să îşi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, înainte de a pleca la drum să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Cod galben de ninsori

Opt judeţe se află din această dimineaţă sub cod galben de vânt şi ninsori, avertizarea fiind valabilă până la ora 22.00. Începând de luni dimineaţă, de la ora 05.00 şi până la ora 22.00, sunt anunţate intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. "Treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală în general de 65...75 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii", anunţă ANM.

"În jumătatea de sud a ţării şi în zona montană se vor cumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp şi izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30...35 l/mp. Până în dimineaţa zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crişana, sudul Olteniei, precum şi în sudul şi estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) şi în sud şi sud-est vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă", spun meteorologii. În regiunile sud-estice vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de luni spre marţi (22/23 ianuarie) spulberând zăpada.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE