Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cod galben de ceata si vant puternic in aceasta seara. Care sunt judetele afectate

Postat la: 08.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri seara, mai multe atentionari nowcasting Cod galben de ceata si vant puternic valabile in orele urmatoare pentru localitati din judetele Olt, Dolj, Sibiu, Brasov, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin si Timis.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 21:00, in localitati din judetele Olt si Dolj, ceata va determina scaderea vizibilitatii local sub 200 m si izolat sub 50 m. Pe de alta parte, in judetele Sibiu si Brasov, pana la ora 20:00, intensificarile vantului vor atinge si depasi la rafala 60...70 km/h iar in zona montana inalta 80-90 km/h, spulberand zapada pe creste. Tot pana la ora 20:00, in zonele de munte din judetele Gorj si Valcea, la altitudini de peste 1.900 m, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge la rafala 90-100 km/h si transport de zapada care reduce vizibilitatea.

In localitati din judetele Hunedoara, Caras-Severin si Timis intensificarile vantului vor atinge la rafala viteze de 65-75 km/h. La munte, la altitudini de peste 1.700 m, vor fi rafale de 90-100 km/h. Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maxim 6 ore.

Prognoza meteo Romania 8 Februarie 2018. Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori in general peste mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa intre -3 si 5 grade.

In nordul, nord-vestul si centrul tãrii innorãrile vor fi persistente si pe arii extinse vor fi precipitatii mai ales sub formã de ploaie, ziua, iar noaptea, local vor fi indeosebi lapovite si ninsori. Vor fi conditii de polei. In restul teritoriului, innorãrile vor fi temporare si va ploua in Banat, izolat in Oltenia, iar la inceputul zilei si in Moldova, estul Munteniei si Dobrogea. Izolat cantitãtile de apã vor fi mai insemnate.

Prognoza meteo, la munte. In prima parte a intervalului vor fi precipitatii mixte, apoi doar ninsori. Vantul va mai prezenta intensificãri la munte, in special pe creste, iar la cote mai reduse local si in regiunile sudice si sud-estice. Izolat, mai ales noaptea, vor fi conditii de ceata.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE