Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciudat dar adevarat! A intrat la liceu doar cu punctele din oficiu luate la Evaluarea Nationala

Postat la: 10.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In fiecare an Evaluarea Nationala tine cu sufletul la gura mii de elevi, plus rudele aferente acestora. Din nefericire, in unele cazuri, miza e doar numele liceului, perceput ca fiind unul prestigios, procesul educational fiind unul care ne minte, din fiecare generatie doar varfurile reusind sa faca performanta.

Calitatea unui colegiu este tot mai des apreciata dupa procentul absolventilor care au reusit sa treaca examenul de Bacalaureat, nu de numarul absolventilor de facultate si a celui care au reusit sa obtina locuri de munca dupa absolvire. In judetul Bacau, potrivit datelor ministerului Educatiei, media de admitere la liceu a fost sub 5 la peste 37 de specializari. Culmea sistemului de educatie din Romania a fost atinsa in cazul unei eleve care a intrat la Colegiul Tehnic Ion Borcea din Buhusi pe baza unei medii la Evaluarea Nationala de 1,89. Adolescenta a absolvit scoala din Valea lui Ion, judetul Bacau. La Evaluarea Nationala, eleva a primit nota 1 la ambele probe, simpla sa prezenta aducandu-i punctele acordate din oficiu, ca intr-o pilda despre olimpism - nu conteaza decat sa participi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE