Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine sunt cei doi români răniţi în atacul terorist de la Londra, femeia, în stare grava, bărbatul externat. Informaţii despre trecutul atentatorului

Postat la: 23.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi români au fost răniţi în atentatul de la Londra, soldat cu cinci morţi, între care atacatorul şi un poliţist, şi 40 de răniţi. Potrivit ambasadorului român la Londra, Dan Mihalache, este vorba de un cuplu de tineri turişti care se aflau pe podul Westminster, când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime.

Femeia care se află în stare critică a fost practic aruncată de pe pod în Tamisa. Tânărul are o fractură la picior. Ce doi urmau să sărbătorească joi ziua de naştere a unuia dintre ei. În cursul dimineţii de joi MAE a anunţat că bărbatul a fost externat, starea femeii rămânând în continuare gravă. La un an de la atentatele de la Bruxelles, Europa trăieşte o nouă zi de teroare. Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite, printre care şi doi români, într-un atac terorist în centrul Londrei. Un bărbat a intrat în oameni cu maşina pe Podul Westminster, apoi a atacat cu un cuţit un poliţist de la Parlamentul britanic. Agresorul a fost împuşcat mortal, el fiind unul dintre cele cinci decese confirmate de poliţie. Poliţistul, care nu era înarmat, a murit şi el în urma rănilor suferite.

O femeie şi un bărbat sunt cei doi români răniţi în atentatul din Londra. Cei doi se aflau în capitala Marii Britanii ca turişti. Femeia a fost aruncată în Tamisa şi recuperată ulterior. Din păcate, ea este în stare gravă, a anunţat Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie la Antena 3. Tânăra este conectată la aparate, având multiple fracturi şi fiind ventilată mecanic. Tânărul are doar o fractură la picior şi a fost deja externat. Ei se aflau pe Podul Westminster, maşina atacatorului întrând direct în ei. Premierul Sorin Grindeanu a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra şi este ţinut la curent în permanenţă, a anunţat Guvernul României pe pagina de Facebook.

Evacuată în grabă în momentul atentatului din apropierea parlamentului, premierul Marii Britanii, Theresa May, a susţinut o declaraţie în cursul serii în care a calificat atacul ca fiind unul pus în operă de o persoană „bolnavă şi perversă", care a acţionat singură. „Locul ales pentru atac nu a fost întâmplător. Teroriştii au ales să lovească în inima capitalei unde oameni de toate naţionalităţile, religiile şi culturile vin să celebreze valorile libertăţii, democraţiei şi libertăţii de exprimare. (...) Toate tentativele care vizează distrugerea acestor valori prin violenţă şi teroare sunt sortite eşecului. Mâine dimineaţă, parlamentul se va reuni în mod normal. Londonezii îşi vor merge la lucru ca de obicei. Nu vom ceda niciodată în faţa terorii. Nu vom lăsa niciodată ca frica şi teroarea să ne divizeze", a spus May.

Mai multe persoane au fost arestate în urma unui raid al poliţiei la Birmingham, existând suspiciuni că vehiculul folosit în atacul terorist de la Londra a fost închirat din acest oraş, notează The Telegraph, care a precizat că autorităţile nu au confirmat că acţiunea are legătură cu atentatul. BBC Newsnight a relatat că există suspiciuni că vehiculul folosit în atentatul de la Londra ar fi fost închirat din Birmingham, însă această informaţie nu a fost confirmată. În cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţia britanică a efectuat un descins la o proprietatea din oraşul Birmingham, iar o porţiune din Şoseaua Hagley a fost închisă traficului timp de mai multe ore.

Într-un comunicat al Poliţiei din comitatul West Midlands se afirmă că operaţiunea este în curs de desfăşurare, astfel că nu se pot oferi detalii. Un martor ocular a declarat pentru Press Association că "bărbatul din Londra a locuit aici", adăugând că forţele de ordine au "arestat trei persoane". Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, joi, că unul dintre cei doi cetăţeni români răniţi în atacul de la Londra se află în continuare în stare gravă. A doua victimă a fost externată.

"Imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară. Menţionăm că una dintre cele două persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată", precizează MAE într-un comunicat de presă. Poliţistul ucis de atacatorul de la Londra a fost identificat. El se numea Keith Palmer, avea 48 de ani şi era căsătorit. El era membru al forţelor de ordine de peste 15 ani.

Premierul a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie despre românii răniţi în atentat. Sorin Grindeanu a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra şi este ţinut la curent în permanenţă, anunţă Guvernul României pe pagina de Facebook. "Premierul României este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra. În această seară prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist", se arată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE