Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine i-a luat locul lui Florian Coldea. Răzvan Ionescu a fost numit prim-adjunct al directorului SRI

Postat la: 24.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Generalul de brigadă cu o stea Răzvan Ionescu a fost numit ieri, prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

Înlocuitorul lui Florian Coldea are 45 de ani şi o experienţă de peste două decenii în munca operativă a SRI. Este absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, a urmat mai multe cursuri postuniversitare şi seminarul Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului George C. Marshall din Germania.

Potrivit unui comunicat al SRI, „a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic". A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. În primăvara anului 2016 a avansat la gradul de general de brigadă, iar până ieri a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere.

Pe 17 ianuarie, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţia de prim-adjunct. Potrivit unui comunicat al SRI, motivele pentru care Coldea a făcut acest gest „ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a instituţiei", după ce Sebastian Ghiţă a dezvăluit că au fost împreună în vacanţe în Seychelles, Toscana şi Paris.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE