Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine este, de fapt, elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai

Postat la: 22.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Adolescentul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai este elev în clasa a X-a la Colegiul "Sfântul Sava" din București. La aceeași instituție de învățământ a învățat și fostul monarh.

Vlad Dragne este numele băiatului care a reușit să emoționeze întreaga țară cu gestul făcut în fața sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai. Într-un interviu acordat TVR, acesta a explicat însemnătatea gestului său. „Am făcut ce am simțit. Mi s-a părut un gest normal. În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei", a transmis Vlad.

Tânărul a povestit că vestea morții Regelui l-a determinat să caute mai multe informații despre Majestatea Sa. Internetul și televiziunile l-au ajutat să-și contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de română i-a împrumutat "Jurnalul lui Corneliu Coposu", în care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat încercările Regelui de a reveni în țară, după căderea comunismului.

„Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că și-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oameni i-au cerut să nu o facă, pentru că știa că pe termen lung repercusiunile vor fi negative", a explicat băiatul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE