Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cine a pus la cale iesirea oamenilor in strada si de ce a fost Iohannis prezent. Seful SRI va fi audiat si in cazul protestelor din tara

Postat la: 23.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia parlamentara care controleaza SRI intentioneaza sa discute in cadrul audierii directorului SRI, Eduard Hellving, si despre „influenta" Serviciului asupra protestelor care au avut loc duminica seara in intreaga tara, deoarece aceasta chestiune priveste si „siguranta nationala".

Membrii Comisiei de control al SRI vor adauga la ordinea de zi si „subiectul mai larg al evenimentelor" care au avut loc duminica seara in intreaga tara, unde zeci de mii de oameni au protestat fata de ordonantele care vizeaza gratierea si modificarile aduse Codului penal. SRI a respins, intr-un comunicat de presa transmis duminica seara, "orice incercare de a implica institutia in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal", dupa ce s-a speculat ca institutia ar fi actionat la comanda politica a lui Klaus Iohannis de a fi provocat aceste proteste prin interventii in spatiul virtual, iar mai apoi ar fi oferit presedintelui informatii si, mai ales, ca este oportuna prezenta acestuia alaturi de manifestanti.

SRI ar fi avut, conform acestor speculatii bazate pe diferite surse politice sau din mediul informativ, ofiteri acoperiti intre demonstranti, agitatori, coordonati de ofiteri ai directiei, folosind tehnici de manipulare si dezinformare, precum si ofiteri care au stat in jurul lui Iohannis pentru a-l apara de o eventuala agresiune pe timpul cat a fost printre demonstranti. De asemenea, aceleasi surse mentioneaza ca "poli de influenta" din randul SRI (agenti cu activitate in domeniul virtual) au executat un veritabil asalt informational pe retelele de socializare, incitand la mobilizare in vederea protestelor stradale. Eduard Hellvig a fost invitat, miercuri, la comisie, pe tema scandalului in care a fost implicat Florian Coldea, dar acum va fi audiat si pentru acest caz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE