Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cercetarile medicale au descoperit ca grasimea de porc intareste sistemul imunitar si favorizeaza scaderea colesterolului

Postat la: 07.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Despre slanina s-a tot spus ba ca este sanatoasa, ba ca este extrem de nociva. Adevarul este undeva la mijloc. Exista mai multe beneficii pe care le aduce consumul de slanina, dar, atunci cand este consumata in exces, poate deveni si daunatoare sanatatii.

De ce bunicii si stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar, mai ales atunci cand este consumata cu ceapa, si imbunatateste functiile de protectie ale organismului. S-a descoperit deasemenea ca o substanta din slanina numita acid arahidonic, favorizeaza si scaderea colesterolului.

In cantitati mici, slanina este buna si pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange, reglementand contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijinind tonusul vascular.

Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, deoarece aceasta reduce partial pagubele produse de tutun. Seleniul, pe care-l contine slanina, previne oxidarea in organism si intareste sistemul imunitar. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

Grasimea de porc este buna si pentru protectia stomacului, deoarece creeaza un pansament gastric care previne absorbtia rapida de alcool din stomac si il protejeaza de aciditatea care poate provoca gastrita. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Se spune ca durerea din articulatii trece daca acestea sunt frecate cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de albine. Inainte de culcare, se freaca bine articulatiile bolnave cu acest amestec. Deasupra se aplica celofan sau hartie de pergament, se inveleste cu un fular sau un batic de lana si se lasa sa actioneze peste noapte.

Entorsele sau tulburarea mobilitatii articulare dupa un traumatism pot fi tratate cu frectii cu grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare. Zona afectata se freaca cu 100 g grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.

Mastita. Pe locul inflamat se aplica o felie subtire de slanina veche, deasupra se pune o bucata de staniol de la o ciocolata sau dintr-un pachet de tigari si se bandajeaza sau se lipeste cu leucoplast.

Slanina vindeca si eczemele. Reteta pentru o alifie din slanina este urmatoarea: slanina nesarata se topeste si se raceste la 35 de grade; se amesteca 2 linguri de slanina topita cu albusurile de la 2 oua, cu 100 g pasta din fructe de solanum (zarna, lasnicior) si 3 linguri de suc de rostopasca. Amestecul se lasa la macerat 2-3 zile, dupa care se poate aplica pe eczema.

Durerile de dinti se mai pot trata si astfel: pe dintele dureros se aplica o felie mica de slanina nesarata, intre gingie si obraz, si se lasa acolo 15-20 de minute. De cele mai multe ori, se observa ca durerea incepe sa dispara treptat.

Si pentru pinten osos (ciocuri) exista un tratament. Preparati un unguent din 100 g slanina nesarata de porc, tocata marunt, un ou crud si 100 ml otet concentrat (esenta). Borcanul cu amestecul se tine intr-un loc intunecos, pana la dizolvarea completa a slaninei, amestecand periodic. Inainte de procedura, calcaiul se tine in apa fierbinte, apoi se aplica pe zona dureroasa un tampon de vata imbibat in unguent. Compresa se aplica pe timp de noapte, dimineata se spala talpa cu apa calda. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE