Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel puțin 149 de morți după cutremurul din Mexic

Postat la: 20.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns la 149 de persoane, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, anunţă Reuters.

Distrugeri uriaşe s-au înregistrat şi în statele Puebla, unde o şcoală s-a prăbuşit, şi în Morelos, unde au fost înregistrate cele mai multe victime. Cel puțin 21 de copii și 4 adulți au murit striviți de școala prăbușită peste ei. Alți 11 copii au fost salvați, însă 28 sunt în continuare dispăruți.
Cutremurul a lovit la ora locală 13 şi 14 minute, la o adâncime de doar 51 de kilometri. Epicentrul a fost localizat în statul Puebla, la doar 123 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico, una dintre cele mai dens populate oraşe din lume, cu peste 20 de milioane de oameni locuind în zona metropolitană.

Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă. Aproximativ 4 milioane de persoane din capitală nu au curent electric sau servicii de telefonie. De asemenea, autorităţile au avertizat populaţia să nu fumeze pe străzi, pentru că au fost rupte conducte de gaze. Primarul Ciudad de Mexico a declarat pentru postul de televiziune Televisa, că cel puţin 44 de clădiri s-au prăbuşit sau sunt grav avariate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE