Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cei de la Google se declara invinsi: Trei români revoluționează Internetul folosind sunetul

Postat la: 09.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Clujenii Vlad Iuhas, Radu Iuhas şi Sebastian Presecan au uimit mediul IT după ce au prezentat la New York (la TechCrunch Disrupt) o soluție tehnologică prin care îi pot conecta pe cele patru miliarde de oameni care nu au conexiuni la internet la reteaua www folosind sunetul in loc de trafic de date.

Vlad Iuhas: "Am creat o tehnologie care permite apicaţiilor mobile să funcţioneze fără trafic de date, fără o conexiune la internet. Folosim infrastructura existentă a operatorilor de telefonie locală pentru a transmite conţinut către orice telefon mobil, prin canalul vocal. Soluţia noastră poate fi implementată acum şi nu necesită nicio investiţie în infrastructură. Putem face să funcţioneze orice aplicaţie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plăţi online, fără trafic de date, fără costuri pentru utilizator, sau cu nişte costuri foarte mici."

Pangea Communications, cum se numeste tehnologia bazata pe un soft special transformă datele de pe o anumită pagină de internet în unde sonore pe care le transferă apoi, printr-un apel scurt, către telefonul mobil. Aplicația face ca telefonul să demoduleze aceste unde și să le reconstruiască pentru a face accesibilă informația prin afișare pe ecranul telefonului.

Reprezentanții Facebook și Google, prezenți la această prezentare, au rămas uimiți de ideea românilor, în condițile în care și ei caută de ani de zile o soluție pentru aceleași necesități... Relizată pentru a-i conecta la internet pe cele patru miliarde de oameni care acum nu au acces la aceste servicii, invenția clujenilor de la Pangea se arată una de mare perspectivă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE