Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cehia nu va mai accepta refugiaţi, deşi face parte din sistemul UE de cote obligatorii

Postat la: 12.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul ceh de Interne, Milan Chovanec, a anunţat, luni, că Republica Cehă nu va mai accepta refugiaţi în ţară, deşi face parte din sistemul Uniunii Europene privind cotele obligatorii de relocare a imigranţilor, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Decizia UE de a reloca aproximativ 160.000 de refugiaţi în ţările membre, pentru a slăbi presiunea asupra Greciei şi Italiei, a fost puternic contestată de către statele centrale şi est-europene. Slovacia şi Ungaria au depus contestaţii în instanţă. Milan Chovanec a precizat că Guvernul de la Praga a aprobat propunerea de a nu mai accepta imigranţi întrucât "programul nu funcţionează", iar "situaţia de securitate s-a înrăutăţit".

Cehia ar trebui să primească aproximativ 2.600 de refugiaţi până în luna septembrie. Până în prezent, a acceptat doar 12, toţi din Grecia. În data de 18 mai, Parlamentul European a cerut statelor Uniunii Europene să accelereze distribuirea refugiaţilor în conformitate cu sistemul cotelor stabilit de Comisia Europeană. Potrivit datelor prezentate, statele membre UE au relocat doar 11% din ceea ce reprezintă obligaţiile lor totale de 160.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE