Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ceasul simbolic al Apocalipsei a fost dat inainte cu 30 de secunde

Postat la: 27.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Declaratiile noului presedinte american Donald Trump si un "peisaj intunecat al securitatii globale" au facut lumea mai putin sigura, a avertizat joi Buletinul oamenilor de stiinta in domeniul nuclear, care si-a potrivit simbolicul "ceas al apocalipsei" cu 30 de secunde mai aproape de miezul noptii.

Ceasul - o metafora cu privire la cat de aproape este umanitatea de distrugerea planetei - a fost potrivit ultima data in 2015, cand a fost dat inainte de la cinci minute si pana la trei minute inainte de miezul noptii. Acum el este potrivit cu doua minute si jumatate inainte de miezul noptii. Decizia de a repotrivi sau nu ceasul este luata de un grup de oameni de stiinta si intelectuali, inclusiv 15 laureati ai Nobelului.

Pozitia minutarului ceasului a fost schimbata in contextul unor ingrijorari cu privire la o "ascensiune puternica a nationalismului in intreaga lume, unor declaratii ale presedintelui Donald Trump despre armamentul nuclear si unor probleme legate de clima, un peisaj intunecat al securitatii globale, colorat de o tehnologie tot mai sofisticata si un dispret tot mai mare fata de expertiza stiintifica", a subliniat grupul intr-un comunicat.

Ceasul Apocalipsei (Doomsday Clock) a fost creat in 1947. El a fost repotrivit de 19 ori de atunci si pana in prezent, intr-un interval care variaza de la doua minute pana la miezul noptii, in 1953, si pana la 17 minute inaintea miezului noptii, in 1991. "Buletinul nu a mai decis niciodata, anterior, sa dea ceasul inainte din cauza declaratiilor unei singure persoane", au declarat doi oameni de stiinta de la Buletin, Lawrence Krauss si David Titley, intr-un articol de opinie publicat in The New York Times (NYT). "Insa atunci cand acea persoana este noul presedinte al Statelor Unite, cuvintele lui conteaza", subliniaza ei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE