Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cea mai veche epavă intactă a unei nave, descoperită în Marea Neagră. Legătura acesteia cu Odiseea lui Homer

Postat la: 23.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cea mai veche epavă întreagă a unei nave a fost descoperită pe fundul Mării Negre. Este vorba despre o ambarcațiune grecească de comerț, care s-a scufundat în urmă cu 2.400 de ani.

Descoperirea a fost făcută într-un cimitir al navelor din Marea Neagră, unde au mai fost descoperite alte 60 de vase.

O echipa de cercetători din cadrul Proiectului Arheologic Maritim al Mării Negre a făcut această descoperire incredibilă. Totul s-a petrecut în timpul celei mai recente explorări, la sfârșitul anului 2017, scrie Daily Mail.

Designul navei este unic, acesta fiind văzut desenat doar pe vaselele de lut antice de la Muzeul Britanic. Imaginile îl pe vasele din lut îl arată de Ulise (eroul din Odiseea - poem scris de Homer) legat de catargul unei nave similare în timp ce încearcă să reziste chemării sirenelor.

Nava a fost găsită la aproximativ 60 de kilometri de coasta Bulgariei, la o adâncime de aproape 2 kilometri. La acea adâncime, în Marea Neagră, nu mai există oxigen, ceea ce a ajutat la conservarea navei.

În trecut, fragmente ale unor vase mai vechi de 3.000 de ani au fost descoperite în Marea Neagră, însă niciodată nu a fost găsită o navă întreagă atât de veche.

Cel mai probabil, ambarcațiunea s-a scufundat în timpul unei furtuni, departe de țărm. Cel mai probabil, la bord se aflau între 15 și 25 de oameni la momentul producerii tragediei, iar rămășițele lor ar putea fi ascunse în zonă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE